Conrad Colman nehéz helyzetben

le-skipper-neo-zelandais-conrad-colman-r-1600-1200Harmadikként Jérémie Beyou is megkerülte a Horn-fokot a Vendée Globe földkerülő vitorlásversenyen, hátránya viszont jelentős, hiszen 2 nappal és 2 órával a második Alex Thomson mögött lemaradva tette meg ezt. A 9. helyen vitorlázó új-zélandi Conrad Colman pedig egy hatalmas vihar elől menekül.

Az élen továbbra is Armel La Cléas’h halad, de Thomsonnal szembeni előnye 800-ról 250 mérföldre apadt, miután belefutott egy nagy kiterjedésű gyenge szeles zónába.

conrad-colman-blog-from-the-pacific

Mögöttük leginkább Conrad Colmannak van izgulnivalója, ő ugyanis három napja menekül egy irgalmatlan vihar elől. Az új-zélandi hajós keresi a menekülő útvonalat, miközben két napja folyamatosan tombolnak a háta mögött az elemek, és még legalább egy napig az a veszély fenyegeti, hogy a front gyorsabban halad kelet felé, mint ő. Bő egy napja a viharzóna nyugati oldalán 30 csomós alapszélben 40 csomó fölötti befújásokban megy.

Spirit-of-Hu-Spirit-of-Hungary-for-Barcelona-WRDSCN4395Imoca-60-

Fa Nándor továbbra is a 8. helyen, Colman előtt 400 mérfölddel halad, míg a Colmant kergető vihar mögött hat hajóst terelt egybe az olthatatlan vágy, hogy elengedjék maguk előtt az alacsony nyomású zónát. Közülük Eric Bellion jött el a legjobban, amikor újrakezdték a versenyt. Ő egy hete még a 17. volt, mostanra viszont feljött a 10. helyre úgy, hogy csak egy versenyző esett ki előle, a többieket mind megelőzte – írta az index.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!