66. Rund Um ismerős győztesekkel a dobogón

Raffica_első_jel_RomanshornAz idén 66. alkalommal rendezték meg a német Kékszalagnak is nevezett Rund Um tókerülő versenyt. A Boden-tavi tókerülőt 1951 óta évente rendezi a Lindauer Segler Club. A verseny különlegessége, hogy a hajók nem reggel, hanem este fél nyolckor rajtolnak, így tulajdonképpen a 100 kilométeres távot javarészt éjszaka, sötétben teszi meg a mezőny.

A gyorsabb hajók a hosszabb Lindau-Romanshorn-Eichhorn-Überlingen-Lindau távot teszik meg, míg a lassabbak nem mennek Überlingen felé, hanem Eichhornnál fordulnak vissza Lindau felé. A célvonal a Lindauer SC mólója és egy ahhoz egészen közel telepített bója között van.

Raffica_rajt

Az érvényes időrekord 4 óra 41 perc 37 másodperc, mely egy Extreme 40 katamaránhoz fűződik, melyet  a holland Johnny Hutchcroft kormányzott. Ilyen típusokat szerzett be Kaiser Kristóf és Rauschenberger Miklós csapat is a Kékszalagra.

Orange_utan

Idén az első helyen a német Orange Utan (SL33) ért célba. A hajó itthon is ismerős, hiszen Petrányi Zoli csapata versenyzett vele 2015-ben a Kékszalagon és várhatóan idén is ők viszik a 33 lábas gyenge szeles lopakodót. A második helyezett a tavalyi Kékszalag-győztes svájci Safram lett. Minden jelet első helyen vettek, ám a befutóra a helyi ismeretekkel rendelkező német egység megelőzte őket. Elmondásuk szerint esős, hideg és nehéz verseny volt, de visszatérnek. A harmadik helyen egy M2-es Ventilo 28 a Team Sonnenkönig, érkezett, akik páros versenyt vívtak  Holy Smoke és az Immoset egységekkel.

Safram_első_jel_Romanshorn

A Raffica a 2009-ben többtestűek előtt aratott abszolút, és a 2013-as és 2014-es egytestű elsőség után újra diadalmaskodott az egytestű kategóriában. Kircsi és legényei hajnali 2 óra 47 perckor az abszolút 6. helyen érkezett a lindaui célvonalra egy német és négy svájci többtestű mögött, vagyis 7 óra 17 perc alatt tették meg a körülbelül 100 kilométeres távot.

SL_33_Orange_utan

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!