Sikeres volt a Balatoni Vitorlás Hét

DSC_1518A Magyar Vitorlás Szövetség által rendezett magyar bajnokságon 101 hajóval 130 versenyző vett részt, szeptember 22–25 között Balatonfüreden. Öt hajóosztály, a 470-es, a 420-as, a Laser Standard, a Laser Radial és a Laser 4,7 futott sikeres bajnokságot, szombaton és vasárnap pedig a katamaránok csatlakoztak egy ranglistaversenyre.

A bajnokságon a Laser Radial és a 4,7-es hajóosztálynak hat, míg a többieknek hét korrekt futamot rendeztek, köszönhetően Sipos Máté versenyvezetőnek és a teljes rendező csapatnak.

BYC2016

Nem volt egyszerű a rendezők dolga, mivel az első nap csak egy futamot sikerült megrendezni a keleti, forgolódó szélben, majd pénteken folytatódott a küzdelem a Laser Radial és a 4,7 osztálynak két, a többieknek három futammal délnyugati, 6–11 csomós szélben. Szombaton minden osztály további három jó futamot teljesített, ám vasárnap egy sem sikerült, így minden hajóosztálynak kiesővel is korrekt és eredményes volt a bajnoksága, valamint a katamaránosok ranglistaversenye is.

DSC_1518

A 470-es hajóosztályban a Gyapjas testvérek, 420-ban Formanek Liza és Kalmár Luca, Laser Standardban Vadnai Benjamin, Laser Radialban Hirschler Rebeka és Laser 4,7-ben Almási Zsomor nyerte a 2016-os magyar bajnokságot.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!