5 tipp, hogyan vigyázzunk értékeinkre a parton

2016. június 17.
Címkék :

keys-in-sandHol a helye a kocsikulcsnak szörfözés közben? Egy klasszikus probléma, amivel biztosan mindannyian küzdünk. És persze ez nem csak a kocsikulcsra, hanem az apartman kulcsára, pénzre és tulajdonképpen bármilyen értékre vonatkozhat a kérdés.

Manapság bárhol is járunk a világban, nagyon kell figyelni az értékeinkre. Bizonyos helyeken azért, mert van valódi alapja annak, hogy míg mi vízben vagyunk lába kelhet, míg bizonyos helyeken erről szó sincs, de mi már megszoktuk, hogy mindent, amit csak lehet, elrejtünk.

surfcarkeys

Először is, a legfontosabb, hogy tényleg csak azt vigyük magunkkal a partra, amire biztosan szükségünk lesz. Érdemes redukálni, kipakolni minden olyat, ami felesleges. De azért biztosan marad olyan, ami értékes, de nem otthon hagyható. Íme néhány trükk, ami segít nekünk abban, hogy a vízen létet, a szörfözést felhőtlenül élvezhessük.

5 tipp:

1. Szörfös kulcsbox: léteznek egyészen kicsi dobozok, amelyek számkombinációval zárhatók és az autó különböző pontjaira csatlakoztathatók úgy, hogy laikus számára nem lesz megtalálható – vagy ha mégis, akkor is bíbelődni kell a kinyitásával, leszerelésével.

2. Vidd magaddal a legfontosabb kulcsokat (pl. kocsikulcs), hiszen többféle vízálló táska, zseb, kapható, amelyet a ruhára csatolva tudsz használni.

3. Ha van a közelben kávézó, ahol törzsvendégnek számítasz, akkor bízt a pultosra a kulcsodat. (Ha eltűnik, tutira ő a ludas…)

4. Ha többen mentek a partra – családdal, barátokkal – akkor biztosan lesz mindig valaki, aki épp nincsa vízben. Hát legyen ő az értékek felelőse!

5. Ha a fenti ötletek egyike sem tetszik, akkor még mindig választhatod azt a verziót, hogy egy kő vagy éppen a törölköző alá rejted az értékeket. Kockázatos, de legalább keresni kell egy kicsit.

Amit ne válassz: lökhárító vagy kerék alá rejteni a kulcsot. A statisztikák szerint ezek az első helyek, ahol a tolvajok megnézik a kulcsokat.

hat-sunglasses-beach-money

Forrás: Surfertoday

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!