Mindenkit vár a kenesei hajókiállítás

web-balatonboatshow-18Több mint 50 hajó, a magyar hajózási piac színe-java ott lesz szeptember 2. és 4. között a Balatoni Hajókiállításon Balatonkenesén, a Kenese Marina Port kikötőben. Elegáns külföldi és hazai gyártású vitorlás hajókkal, menő motorcsónakokkal, elektromos jachtokkal, katamaránbemutatóval várja a hajózás szerelmeseit Magyarország legnagyobb vízi hajókiállítása.

A Balaton egyik legexkluzívabb kikötője, a Kenese Marina Port 21. alkalommal ad otthont a Balatoni Hajókiállításnak. A hajózás minden területét bemutató rendezvény kiváló alkalom arra, hogy a vízi közlekedés iránt rajongók hódoljanak szenvedélyüknek és alaposan megismerkedjenek a piaci kínálattal, a hajózás szerelmesei pedig közelebb kerüljenek a különböző meghajtású és típusú hajókhoz természetes környezetükben, a vízen bemutatva. Megtalálható lesz minden, az elektromos meghajtású és motorcsónakoktól kezdve a 40 láb fölötti vitorlás hajókon át a Kékszalag-győztes Festipay katamaránig.

web-balatonboatshow-1

A Balatoni Hajókiállítás stratégiai partnere a Magyar Vitorlás Szövetség és a Hajóipari Vállalkozók Egylete, és e két együttműködés garantálja a hazai hajóspiac egyik legkiemelkedőbb eseményének magas szakmai színvonalát.

web-balatonboatshow-12

A tavalyi évhez hasonlóan, a kiállítói helyek az idén is elfogytak, a látogatók ötven hajózáshoz köthető céggel, szervezettel találkozhatnak, amelyek elhozzák portékájuk színe-javát. Természetesen a hajók lesznek a középpontban: a kikötőben több mint félszáz vízi jármű várja a parton és a vízen, hogy a látogatók közelebbről is felfedezzék őket. Több cég is kedvezményekkel, szezon végi, vagy a következő szezon eleji akciókkal készülnek a kiállítás látogatóinak, így a hajóvásárlást fontolgatók igazán csábító ajánlatokkal találkozhatnak.

web-balatonboatshow-13

A Kenese Marina Port kikötőben Litkey Farkassal is találkozhatnak a látogatók, aki az idén szerezte meg 12. Kékszalag-győzelmét Festipay nevű, Decision 35-ös versenykatamaránjával. A hajó a kiállítás ideje alatt szintén megtekinthető. A vízen is bemutatják a legmodernebb többtestű hajókat: az alsóörsi katamaránbázisról, a CatRecből repülnek át a Balatonkenese előtti vízterületre a szárnyaló Nacra 20 Foiler katamaránok, és ha az időjárás is kedvező lesz, bemutatják a közönségnek, hogyan kell 40 km/h-val száguldani 20 centivel a vízfelszín felett.

web-balatonboatshow-18

A legnagyobb nemzetközi vitorláshajó-márkák mellett jelen lesznek a hazai hajógyártás élvonalbeli képviselői is. Akár nyaralóhelynek megfelelő exkluzív vitorlások, versenyzésre alkalmas performance cruiserek, vagy épp nappali túrákhoz alkalmas, kifejezetten Balatonra optimalizált kisebb vitorlás hajók széles kínálata várja a látogatókat.

web-balatonboatshow-25

A motoros hajók szerelmesei is találnak maguknak érdekességet, hisz az esemény nem csak a Balatonra kínál hajókat. Motorcsónakok, hajómotorok mind szerepelnek a kínálatban. A Suzuki Marine standján félbevágott hajómotorokkal találkozhat az érdeklődő, és izgalmas programnak ígérkezik a 3D-s szimulátor-szemüveggel elénk táruló vízi és szárazföldi száguldás élménye is.

web-balatonboatshow-27

Egyre nagyobb teret hódítanak itthon is az elektromos hajók, amelyekből minden eddiginél szélesebb kínálattal találkozhatnak a látogatók. Kivételes dizájnnal ellátott 42 lábas jacht, elegáns elektromos hajók és számos ismert motoroshajó-márka elektromos változata várja az érdeklődőket. Nemcsak a hajók, hanem a különféle szabadidős és vízisport-eszközök terén is hódít az elektromos meghajtás, úszó chill sziget, elektromos meghajtású boardok is helyet kaptak a kínálatban, utóbbiból mindennap vízi bemutató várja a látogatókat.

web-balatonboatshow-28

A hajók mellett széles kínálat sorakozik fel a hajózáshoz kapcsolódó termékekből és szolgáltatásokból. Műszerek, hajófestékek és ragasztók, vitorlásruházat, hajós cipők és ékszerek, jogosítvány- és charterinformációk várják a hajózás szerelmeseit.

web-balatonboatshow-30

Az idei év újdonsága, hogy szakmai programok, érdekes, kötetlen hajós beszélgetések is lesznek a közönség számára. A Volvo Autó Hungária támogatásával megrendezett Volvo Kávészünet mindennap 15 órakor hajósbeszélgetésekkel várja az érdeklődőket a kiállítás bárjában: vitorlázó olimpikonok friss élménybeszámolóit hallhatják, megtudhatják, hogyan érdemes igényeinknek megfelelő hajót választani, vagy azt, hogyan vitorlázzunk saját hajó nélkül itthon és az Adrián. Akik időben elfoglalják a helyüket a Volvo Kávészünet beszélgetésein, egy kávéra és egy svéd fahéjas csigára is a Volvo vendégei lesznek. A kiállítás részletes programja megtalálható itt.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!