Mire is kell figyelni a tókerülő versenyen? – Kékszalag tippek 1. rész

Kekszalag_BalatonkeruloA következő néhány napban hasznos tippeket mutatunk be azzal kapcsolatban, hogy mire is kell figyelned, ha úgy döntesz, hogy részt veszel a Kékszalagon. Akár te magad vagy a kormányos, akár legénységi szerepben veszel részt az eseményen, jó ha kellő ismeretek birtokában teszed. Először nézzük meg a nevezésre vonatkozó tudnivalókat, majd következzen az, hogy mit is kell tudni, ha vendég is van a hajón.

Nevezési díj

Azon egységek, akik a nevezést 2016. június 13-ig elvégzik, és a nevezési díjat kiegyenlítik, a versenykiírás szerinti nevezési díjból 10 százalék kedvezményt kapnak. Akik 2016. június 14. és július 8. között véglegesítik nevezésüket, és egyenlítik ki nevezési díjukat a versenykiírás szerinti nevezési díjat fizetnek. Azok, akik 2016. július 8. és július 13. között véglegesítik nevezésüket a versenykiírás szerinti nevezési díjhoz képest 10 százalékkal növelt nevezési díjat kötelesek megfizetni. Nevezési díj 9 000 Ft/fő. Az 1998. január 1. és 2003. december 31. között született versenyzők csökkentett nevezési díjat fizetnek: 4500 Ft/fő. 2004. január 1-jén és az után született versenyzők nevezési díjat nem fizetnek. A helyszínen a nevezési díjat mind készpénzzel, mind bankkártyával ki lehet egyenlíteni.

kekszalag

Nevezés helye

Budapesten a Magyar Sport Házában (1146 Budapest, Istvánmezei út 1–3.) 2016. július 6-án 12:00 és 20:00 óra között. Balatonfüreden 2016. július 13-án 11:00 és 22:00 között a Kékszalag rendezvénysátorban. (8230 Balatonfüred, Zákonyi F. utca 8.) A versenyrendezőség a fenti időpont után nem fogad el nevezéseket, a verseny napján nevezni már nem lehet.

rajt

 Vendégek a hajón

Ha szeretnél a nem sportoló társaddal együtt hajózni, természetesen megteheted. Őt hivatalosan rajtengedélyes sportolóként viheted magaddal, az előírt minimális versenyzői létszámon felül, de a hajólevélben szereplő maximális befogadó létszámot meg nem haladva. A rajtengedélyes sportoló indulásához szükséges:

  • a versenyhajó felelős személyének befogadó nyilatkozata,
  • a rajtengedélyes sportoló 2016. december 31-ig betölti a 17. életévét
  • a rajtengedélyes nevére kiállított, a versenyzést engedélyező orvosi igazolás,
  • a rajtengedélyes írásos nyilatkozata a versenyre vonatkozó minden szabályozás betartásáról,
  • 22 000 Ft nevezési díj megfizetése
  • A verseny értékelésekor a versenyhajón résztvevő rajtengedélyes legénység (RE) megjegyzéssel szerepel az eredménylistán.

A következő részben a kormányos értekezletről, a versenypályáról és a biztonságról írunk!

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!