Az első nő a parancsnoki hídon

Captain-Kate-McCue-cr-Celebrity CruisesHogy a nők az élet minden területén megállják a helyüket, arra jó példa Kate McCue. A Celebrity Summit kapitánya lett ugyanis az első amerikai nő, aki nagy luxushajót vezet.

Kate McCue tizenkét éve dolgozik a Royal Caribbean hajótársaságnak. Először egy kisebb hajón kezdte mint harmadtiszt, később a másodtiszti pozícióba került, és így jutott el egészen a nagyobb hajókig. Eddig a Nordic Empress, a Brilliance of the Seas, a Mariner of the Seas, az Independence of the Seas, az Allure of the Seas, a Rhapsody of the Seas és a Jewel of the Seas hajón dolgozott, innen került át a Celebrity Summitre.

BN-KC028_0831FI_GR_20150831161618

Kate-et tizenkét éves korában a szülei elvitték egy bahamai körutazásra, és ekkor szeretett bele a hajózásba. Már akkor eldöntötte, hogy hajóútszervező szeretne lenni, és a fedélzeti szórakozásokat szeretné megtervezni. A születi támogatták az ötletét, sőt az édesapja arra biztatta, hogy akár hajót is vezethet. Néhány évvel később jelentkezett a California Maritime Akadémiára azzal a szándékkal, hogy luxushajókat fog vezetni, miután megszerezte az engedélyt.

landscape-1442350247-001kate-mccue

A kapitány kedvenc desztinációja a a Karib-térség déli része, mert kapitányként a munka egyik legjobb része a hajó manőverezése, és mind a szigetek, mind a kikötők olyan közel vannak egymáshoz, hogy a vezetés során az automatika mellett sokszor kézi vezérlésre van szükség.

editorial-travel-cosmopolitan-captain-summit-02

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!