Hatvan hajó indult az ünnepi versenyen

alkot33Az augusztus 20-án rendezett Alkotmány Kupán hatvan hajó vágott neki a hagyományos nyárzáró túraversenynek. A klasszikus hajók 10.30-kor, míg a modern egységek 11.00-kor rajtoltak. A szél a rajtra biztatóan lengedezni kezdett 3-5 csomós déli-délnyugati szél fújt.

A Sirocco és a másik két 75-ös cirkáló (Nemere II. és Lillafüred) már az elején az élre állt. A Balatonkenese, Balatonaliga, Balatonkenese féltávnál ez is maradt a sorrend. Közben Litkey Farkasék a Festipay nevű katamaránnal utolérték az élmezőnyt. A szél szinte teljesen leállt, így a rendezőség Balatonalmádinál befuttatta a mezőnyt.

alkot11

Litkey Farkasék értek be elsőnek, igen kis előnnyel a Czittel Lajos kormányozta Sirocco előtt, de visszaléptek, mert egyedüli katamaránként nem akartak beleszólni a versengésbe. Így az Alkotmány Kupa abszolút hármas befutója Sirocco, Nemere II., Lillafüred lett. Ők nyerték a Tabu Kupa abszolút első három helyét is.

alkot22

A Tabu Kupa egyben az összevont cirkáló bajnokság egyik futama is volt, itt az ORC eredmény szerint Sirocco, Nemere II., Kishamis lett a sorrend.

alkot33

A modern hajók közül a leggyorsabb az Avatar volt Soponyai Géza kormányzásával, akik a YSI-es kategória győztesei is lettek a Remete és a Paquita előtt. A háziverseny győztese az Infinity lett abszolútban, akik a legnagyobb kategória győzelmét is megszerezték.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!