40 szkipper és számtalan újdonság: lezajlott a 2024-es Vendée Globe sajtótájékoztatója

2024. szeptember 22.
Címkék :

Szeptember 19-én, csütörtökön a párizsi Seine Musicale adott otthont a Vendée Globe sajtótájékoztatójának.

Az eseményen bemutatták a 2024-es verseny 40 indulóját, valamint számos, a versenyhez kapcsolódó újdonságot.

Legendák ünneplése

1989 óta a Vendée Globe-on legendák születtek, nők és férfiak közösen írták nők írták ennek az egyedülálló versenynek a történetét. Szembeszálltak az elemekkel, feszegették a határaikat, mára pedig odáig jutottunk, hogy idén ünnepeljük a verseny tizedik kiadását!

A biológiai sokféleség védelme

Az IMOCA és a tengeri megafauna – cetfélék, nagytestű halak, cápák – közötti ütközések kockázatának minimalizálása érdekében – biológiai sokféleség védelmi zónákat jelölnek ki, melyek pontos helyét a Vendée Globe Alapítvány által is támogatott Share the Ocean tudományos szervezet határozza meg a rajt előtt.

Alain Leboeuf, a Vendée Globe és a Vendée Department elnöke: „A tengeri élővilág és a biodiverzitás védelme a Vendée Globe egyik prioritása. A Share the Ocean szervezettel együttműködve azért hozzuk létre ezeket a védelmi zónákat, hogy minimalizáljuk a tengeri megafaunára gyakorolt hatásunkat, hogy ezt a nagyszerű emberi kalandot az utunk során érintett ökoszisztémák tiszteletben tartásával folytassuk.”

Ellátogatni a versenyfaluba

A Vendée Globe versenyfalujába ingázó látogatók az esemény teljes környezeti hatásának 63%-áért felelősek, ezért az ehhez kapcsolódó kibocsájtás csökkentése kiemelt figyelmet élvez. A Vendée Globe – annak tudatában, hogy egy ilyen kihívásnak nehéz egyedül megfelelni – köz- és magánszereplők, a Vendée Département, Les Sables d’Olonne városa, a Pays de la Loire régió, az SNCF csoport, az En Vendée, a SyDEV és az ADEME közreműködésével alacsony szén-dioxid-kibocsátású mobilitási megoldások teljes skáláját hozza létre.

Jegyek a látogatói élmény optimalizálása érdekében

Idén a versenyfaluba való belépéshez e-jegyet kell váltani. Mert ugyan maga a belépés továbbra is ingyenes és mindenki számára hozzáférhető, az online jegyértékesítés bevezetésétől a nézői élmény fokozását és a látogatás megkönnyítését remélik. A látogatóknak mindössze annyit kell tenniük, hogy ellenőrzik a látogatási időszakokat, és néhány perc alatt lefoglalják a helyüket.

fotók és forrás: Vendée Globe

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!