3,6 tonna szemét került ki a Marosból

2023. május 29.
Címkék :

Másfél hete hatszázhét zsáknyi, mintegy 3,6 tonnányi szeméttől szabadították meg a Marost és kis részben a Tiszát az önkéntesek.

Két PET-palackokból készült tutaj és kéttucatnyi kenu járta végig a Marost Apátfalvától Szegedig. A Marosi PET Kupán négy csapat versenyzett egymással: egy makói, egy apátfalvi, egy szegedi és egy hódmezővásárhelyi. Az összesített eredmény szerint 607 zsáknyi szemét gyűlt össze, ez körülbelül 3,6 tonna.

A versenyzők tapasztalatai szerint a Makó feletti szakaszon volt a legtöbb szemét, a Deszk és Szeged közöttin viszont alig találtak valamit. A Maros-torkolattól a Partfürdőig a Tisza szegedi szakaszán, a bal parton elborzasztó állapotokkal találkoztak, itt a bedőlt fákon fennakadt hulladékok mellett a partról is több tucat zsák szemetet szedtek össze.

A versenyt a veterán csapat nyerte, a második helyen a szegedi-vásárhelyi brigád végzett, a harmadikok pedig az apátfalviak lettek.

Mint az a díjátadón elhangzott a szervezők részéről, ebben a versenyben valójában nincsenek vesztesek, csak nyertesek. A legnagyobb nyertes persze a természet, a Maros és a Tisza, valamint az élőviláguk. A szervezők megígérték, hogy visszatérnek még, kivéve, ha értesítik őket arról, hogy nincs több szemét a Marosban és a partján – írta a delmagyar.hu.

(képeink illusztrációk)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!