Egyre népszerűbb a karácsonyi utazás

2019. december 9.
Címkék :

Egyre több magyar család tölti valódi pihenéssel az év utolsó napjait. A hazai fürdőhelyek mellett népszerű Egyiptom, Dubaj, valamint a Kanári-szigetek is.

A karácsony és a szilveszter kiemelt időszaknak számít a magyar szállodákban, mindkét ünnep idején telt házzal üzemelnek. A szilveszteri kikapcsolódás mellett egyre keresettebbek a karácsonyi ajánlatok is. 2016-ról 2017-re 120, míg 2017-ről 2018-ra 85 százalékkal nőtt a forgalom a december 22–26. közötti időszakban.

A legnépszerűbbek a fürdő-, a nagy múltú történelmi városok és a népszerű wellnessközpontok. A négycsillagos szállodák iránt fokozódik a kereslet, így a december számukra kiemelkedő időszak.

Miközben továbbra is sokan fordítják az ünnepek körüli szabadnapjaikat (illetve a téli szünetet) egy síútra vagy európai városlátogatásra (kifejezetten keresettek a szervezett, idegenvezetős, buszos utazások a közeli helyekre, pl. Prága, Toscana, Krakkó, Ausztria), egyre népszerűbbek a télen is a nyári úti célok – ezek közül a legnagyobb kiugrást a korábbi évekhez képest eddig Tenerife mutatja. A Kanári-szigetek azonban még így is a 2. helyen áll, a legyőzhetetlen, mindig első Egyiptom után és Dubaj előtt, ezeket pedig a Maldív-szigetek és Thaiföld követi, miközben egyre keresettebb a Dominikai Köztársaság is.

Az árak nagyon széles skálán mozognak: míg egy egzotikus úti cél jóval 1 millió forint felett is lehet, addig egy egyiptomi utazás, szállással és ellátással 4 fő részére jellemzően 800-900 ezer forint körüli áron (a szálláshely kategóriájának függvényében) érhető el – írta a penzcentrum.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!