Fejlődik a hajós turizmus

A Viking Line új személyszállító hajót rendelt, amelyet várhatóan 2020-ban avatnak fel.

A svéd tervező-belsőépítész cég, a Koncept Stockholm munkatársai rendezik majd be a hatalmas szállodahajót, az ő nevükhöz fűződik a Stockholm belvárosában tavaly megnyílt Haymarket Hotel, valamint a klasszikus Grand Central City Scandic belső tereinek megálmodása is.


A Viking Line hajótársaság piacvezető márka a Balti-tengeren, és újabban arról híres, hogy próbálnak a lehetőségekhez képest környezetbarát tengeri utazásokat bevezetni. Ennek egyik változata, hogy földgázzal működtetik majd e monstrumokat, így csökkentve a károsanyag-kibocsátásokat.


A hajók berendezése nagyjából mindenütt egyforma, ám ahhoz, hogy az utasok szívesen kipróbálják az új tengerjárókat, a tervezők igyekeztek az eddiginél is nagyobb üvegfelületeket beépíteni a közösségi terekbe. Az volt a cél, hogy a hajó minden pontjáról nagyszerű legyen a kilátás a szigetekre – nyilatkozta Jan Hanses, a Viking Line vezérigazgatója. Az új hajó, amely 2800 utast tud egyszerre szállítani, Kínában épül, a Xiamen hajógyártó cégnél, de a projektben részt vesznek finn és más európai beszállítók is – írta a turizmus.com.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!