Szövőszéktől a hajómotorokig

2017. november 29.
Címkék :

Michio Suzuki 1909-ben alkotta meg első termékét, egy pedálhajtású szövőgépet, majd 1920-ban megalapította a Suzuki Loom Manufacturing nevű céget. Évek kitartó munkája, szorgalma és úttörő szemléletmódja vezette Suzukit a szövőszékek gyártásától egészen a járműiparig, beleértve a hajómotorok gyártását.

A Suzukit abban a japán régióban (Enshu) alapították, sok más, azóta is sikeres és világhírű vállalkozással együtt, ahol egy közismert mondás és kezdeményező szellemiség hatja át a mai napig a munkát, ez a Yaramaika. A kifejezés annyit tesz: Csináljuk! Kíséreljük meg! A Suzuki Motor Corporation kötelékében ma világszerte 62 652 dolgozó követi ezt a mottót, és ennek is köszönhetően a vállalatcsoport nettó árbevétele meghaladta a 25 milliárd eurót.

„Legyen szó szövőgépről, autóról, motorkerékpáról vagy hajómotorról, a Suzuki küldetése ugyanaz maradt, mint a kezdetekben, azaz innovatív és könnyen használható, megbízható technológiákat kínálni ügyfeleinknek” – nyilatkozta Abe Yoshinobu, a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgatója. „Az alapító jelszava a mai napig iránymutatásként szolgál számunkra: bármire vágyjon is az ügyfél, nekünk minden lehetségest meg kell tennünk, hogy megadjuk azt. A kemény munka garantálja a sikert!” – tette hozzá a vállalat vezetője. A Suzuki nemrég mutatta be innovatív hajómotoros megoldásait a nagyközönségnek.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!