Ocean tribute díjátadó a boot Düsseldorfon

Hétfő este a vízisport világának legprominensebb képviselői gyűltek össze a Blue Motion esten, mely immár hagyományosan  a fenntarthatóság és felszíni vizeink védelmének jegyében kerül megrendezésre a nemzetközi hajókiállítás exkluzív programjaként. II Albert monaco-i herceg alapítványa, a boot Düsseldorf kiállítás és a Német Tengerekért Alapítvány a díjak átadása előtt új együttműködési szerződést írt alá a következő 3 évre biztosítva a kezdeményezés folytonosságát.

Díjazottak:

  • ipar kategóriában: Neptu Therm, melynek keretében az elhalt, partra sodort tengeri füvet alakítják át környezetbarát szigetelőanyaggá.
  • tudomány kategóriában: The Ocean Race (korábban Volvo Ocean Race), mivel a legutóbbi versenyen résztvevő csapatok értékes adatokat gyűjtöttek a világtengerek szennyezettségéről, és a verseny szervezői komoly erőfeszítéseket tettek a kutatási eredmények publikálására a versenyt követők között
  • társadalom kategóriában: Malizia Ocean Challenge kampány, mely információt gyűjt a tengerek állapotáról és tudományos intézményekkel közösen elemez ki. Ezen kívül komoly hangsúly kerül a kampány keretében a fiatalok tájékoztatására a világtengerek állapotáról.

 

 

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!