Mentőmellény kell a vízibiciklizéshez?

2019. április 15.
Címkék :

Jogszabály-módosítást kezdeményez a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) a Belügyminisztériumnál annak érdekében, hogy kötelező legyen mentőfelszereléssel ellátni a vízibicikliket.

Molnár Gábor, a BFT munkaszervezetének igazgatója elmondta: azt szeretnék elérni, hogy a vízibickliken legyen mentőpatkó vagy mentőgyűrű. A 300 vízijármű-kölcsönző kezelésében körülbelül 5 ezer vízibicikli van, amelyet kellemes időben naponta 50-100 ezer ember használ. 2017-ben hat, tavaly egy ember halt meg fulladás következtében ezek használatakor.


A BFT a tragédiák megelőzéséért már tavaly elindította baleset-megelőzési programját, amely a területfejlesztési tanács honlapján (balatonregion.hu) olvasható. A tanács tavaly ősszel bízta meg közbiztonsági testületét, hogy tekintse át három probléma – a nagyrendezvények miatti zajterhelés, a vízibiciklis balesetek és az elektromos jetskihasználat – jogi hátterét.


Molnár Gábor közölte: ezekben a kérdésekben társadalmi egyeztetésre, majd konszenzusra van szükség. A BFT most vizsgálja, miként lehet a legszélesebb körben lebonyolítani a véleménykutatást és -egyeztetést – írta az MTI.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!