Menjünk újra a nyárba!

caymanAlig ocsúdtunk fel a nyárból, máris megérkezett a hűvös őszi idő. Vannak, akik ilyenkor nagyon nem találják a helyüket, és továbbra is keresik azokat a helyeket, ahol hétágra süt a nap. Ilyen szempontból a karibi szigetvilág tökéletes választás.

Mivel vége a hosszú szünetnek, a tömeg lényegesen kisebb, mint nyáron, úgyhogy itt az idő megvenni a repülőjegyet, aztán hajókázni egyet a Karib-tenger szigetei között. Ízelítőül íme néhány remek úti célt.

antiguenyito

Anguilla
Ha van olyan, hogy strandfőváros, akkor a térségben Anguilla az. Egész évben várnak a homokos partok, most pedig új löketet kap a turizmus, mert az egyik nagy hotellánc nyit (újra) szállodát, ahol az őszi akció keretei belül akár egy ingyen éjszaka is leeshet.

anguilla

Kis-Exuma
Egy apró híddal kapcsolódik nagyobb testvéréhez és álomszerű környezetet biztosít: nincs rongyrázás, tömeg, probléma. Békés kis strandok és megfizethető árú parti villák gyűjtőhelye, ahol a leghíresebb strandon (Tropic of Cancer) a névadó trópusi rákok rohangálnak a homokban.

exuma

St. Lucia
Kétarcú sziget: délen a buja őserdő és a kakaóültetvények, északon pedig a pezsgő városi lét. Így aztán ha teljes képest szeretnénk a környékről, izgalmas bejárni az egészet, ami hajóval nem is lesz olyan nehéz.

lucia

Grand Turk
A Turks- és Caicos-szigetek turisztikai középpontja ugyan Providenciales, de azért bőven van mit nézni arrafelé azon kívül is. Grand Turk eddig valamiért kimaradt a nagy fellendülésből, ami nem elmaradottságot, hanem kevés arra járót jelent. És még csekélyebb létszámú búvárt, pedig akad pár komoly merülőhely.

grandturk

St. Kitts
Sokan várják, hogy jövőre megnyisson a nagy és modern szálloda, addig be kell érni a kisebb, ám sokkal otthonosabb hotelekkel. Ha már unalmas a kabinban alvás, jó tudni, hogy ősszel itt-ott harminc százalék kedvezményt adnak a szobákra.

kitts

Grand Cayman
Könnyű eljutni oda, kellően elegáns, és itt található a világ egyik legjobb strandja, a Seven Mile Beach. Mindenféle kikapcsolódási lehetőségeket találni rajta, úgyhogy tökéletes egy őszi túrára, mintahogy minden más évszakra is.

cayman

Punta Cana
Ide inkább akkor érdemes menni, ha a szárazföldi időtöltési módok vonzanak, azok közül pedig főleg a hotelek all-inclusive ajánlatai. A kínálat széles és változatos minőségben érhető el.

punta

Aruba
Mivel kívül fekszik a hurrikánövezeten, az időjárás nem játszik számottevő szerepet a programok megtervezésében. És hát, valljuk meg, ez szempont, amikor néhány koktél társaságában üldögélhetünk a kokpitban.

aruba

Tobago
A mai napig egzotikusabbnak számít, mint a környék jó pár úti célja, pedig tele van meghitt, fürdésre és pihenésre alkalmas öblökkel, illetve bájos hotelekkel.

tobago

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!