Megvan a legjobb Dragon csapat

A Tenke Péter és Varga István fémjelezte 7Arts csapat lett a Dragon osztály legjobbja az osztályszövetség hagyományos, hazai versenyeket figyelembe vevő ranglistáján.


A hajók ranglistáján a 7Arts (Tenke Péter, Varga István) végzett az élen, megelőzve a mindössze két balatoni versenyen induló Johannát (Kis-Szölgyémi Ferenc). Dobos Attila és a Yorikke – a klasszikus Dragon számos modern hajó előtt – a képzeletbeli dobogó harmadik fokára állhatott fel, és a klasszikusok legjobbjának járó külön kupát is hazavihette. A negyedik helyen a Freya (Náray Vilmos), az ötödiken a McArthur (Szűcs István és Szűcs Péter), a hatodikon a szintén klasszikus Nemecsek végzett.

A külföldi versenyeken elért eredményeket is figyelembe vevő kormányosi ranglistán most is Kis-Szölgyémi Ferenc végzett az élen, a legénységi ranglistán pedig a vele együtt vitorlázó Kiss Tamás lett az első. A kormányosok között Tenke Péter lett a második, Gömbös Lóránd a harmadik. A legénységi listán Varga István és Ikrényi Gábor szerezték meg a dobogós helyeket. A Dragon osztály ranglista díjkiosztóján a túraversenyek és -teljesítmények alapján odaítélt Jávori László Emlékdíjat 2018-ban a Yorikke és kormányosa Dobos Attila nyerte.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!