Magyar szörfsiker Koppenhágában

A Magyar Hullámlovas és Kitesurf Sportági Szakszövetség eddigi legjobb eredményét érték el a Hasulyo fivérek a Koppenhágában megrendezett világbajnokságon: a Surf SUP, vagyis a szörfdeszkán állva evezés 18 kilométeres síkvízi számában Bruno aranyérmet nyert, míg bátyja, Daniel a negyedik helyen végzett.


A SUP-szakágakban a Nemzetközi Szörfszövetség, az ISA 2012 óta rendez vb-ket. Magyar részről a Budapesten született, de Ázsiában élő két testvér tartozik a világ élvonalába. A 23 éves Bruno mostanáig 12., 26 esztendős bátyja pedig 30. volt a világranglistán.

„Ez a magyar szörf történetének eddigi legnagyobb sikere” – mondta Tancsa Péter, a Magyar Hullámlovas és Kitesurf Sportági Szakszövetség sportágvezetője. A szakember arra is kitért, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság döntése értelmében a sportág hullámlovas szakága ott lesz a 2020-as tokiói ötkarikás játékok műsorán, és tárgyalások folynak arról is, hogy a későbbiekben a SUP-kategóriák is bemutatkozhassanak az olimpián – írta az nso.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!