Kékszalag szárazon és vízen

A szárazföldön is bemutatkozik Európa leghosszabb és legrégebbi tókerülő versenye. Az 50. Kékszalag Erste Nagydíj szervezői az idén roadshow-t szerveznek, amelynek keretében minden érdeklődő megismerheti Európa leghosszabb és legrégebbi tókerülő vitorlásversenyét.


A rendezvénysorozat célja, hogy személyesen is elérhetővé tegye a versenyt. Többek között egy minikiállításon látható lesz a Kékszalag története, illetve az érdeklődők részletes képet kaphatnak a Kékszalagról, a vitorlázásról, a vízi közlekedés szabályairól és a biztonságról is.


Tervezett helyszínek és kikötők:
• Június 23. – Balatonföldvár, Bahart-kikötő, Galamb-sziget
• Június 24. – Balatonlelle , BL YachtClub
• Június 30. – Keszthely, Keszthelyi Yacht Kikötő
• Július 1. – Balatonfüred, Vitorlás tér
• Július 7-8. – Alsóörs, Alsóörs Marina
• Július 14-15. – Balatonkenese, Balatonfői Yacht Club


A roadshow állomásain kiderül az is, milyen kihívásokkal szembesülnek a vitorlázók a több mint 150 kilométeres verseny során és hogyan kell felkészülni azokra. Azok is információkat kaphatnak a versenyről, akik bizonytalanok vagy ritkán indulnak vitorlásversenyeken. Továbbá a roadshow állomásain lehetőség lesz előnevezésre is, amellyel szeretnék megkönnyíteni a vitorlázók részvételét a jubileumi versenyen.


A szervezők emellett elindítják a közösségi médiában az #enkekszalagom fotójátékot, amelyen mindenki részt vehet, akinek van kékszalagos élménye: mindössze posztolni kell egy korábbi Kékszalaghoz kapcsolódó, a versenyen készült saját képet #enkekszalagom hashtaggel és gyűjteni a szavazatokat 2018. július 15-ig – írta a kekszalag.reblog.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!