Hosszú, de izgalmas volt az idei Kékszalag

Izgalmas párharcokat hozott az idei verseny, amely a Racing Django győzelmét hozta. A Raffica pedig egytestűként felvette a kesztyűt a katamaránokkal szemben.

A reggel 9 órás rajtot talán az RSM2 kapta el legjobban, szépen haladtak együtt a katamaránok, majd ahogy egyre jobban élénkült a szél, más-más útvonalakat választottak. Egészen a Tihanyi-szorosig borult, felhős idő volt, nagyon kellemes széllel, így jó tempót tudtak menni a rohanógépek.

A csövet elhagyva hét nagyhajó (PreVital Sailing Team, New Black Jack, Opel Fifty-Fifty, Nanushka Sailing Team, Racing Django, MKB Extreme Sailing, Sailing Team RSM2) fej fej mellett haladt a keszthelyi bójáig, majd vissza Füredig. Többször változott a sorrend, mindenki volt első pozícióban. A Szigligeti-öbölnél nagyon leállt a szél, viszont akik a déli parthoz közelebb hajóztak, azok el tudtak lépni. Itt lógott meg a társaságtól a Racing Django és az MKB Extreme legénysége, majd a tihanyi csőben ismét megálltak.

Onnan továbbjutni melós volt leálló szélben, de Petrányi Zoltánéktól az első helyet már senki sem vehette el. Kaiser Kristóféknak kifizetődő volt az egyenes svertre való cseréjük, amivel bejöttek 2. helyre, pedig Keszthelynél még 7.-nek fordultak. Tihanytól ismét minden izgalmas volt, hiszen 5 hajó küzdött szinte fej fej mellett. A New Black Jack sokáig tartotta a 3. pozíciót, de közel a rajtvonalhoz Litkey Farkasék megelőzték őket, ezzel bizonyítva, hogy egy forduláson sok múlik. A nagyon szép meglepetése az 51. Kékszalagnak, hogy a Raffica egytestű ként a katamaránok között 5. helyen futott át a célvonalon.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!