Hétvégén Nemzeti Regatta!

2016. június 7.
Címkék :

nemzeti_regattaVáltozatos, színes programokkal és sztárfellépőkkel várja az érdeklődőket a nyár első nagy szabadtéri fesztiválja, a Nemzeti Regatta június 11-12-én. A vízen a vitorlás hajók küzdelme zajlik, a tó partján pedig a versenyre nevezett települések képviselői a saját nevezetességeikkel, jellegzetes gasztronómiai különlegességekkel, látványos standokkal mutatkozhatnak be.Vitorlázás mellett tehát a szárazföldön is akad bőven program.

Többek közt olyan neves előadók lépnek fel a kétnapos családi fesztiválon, mint a Magna Cum Laude, a Honeybeast, és a The Biebers. A zenekarok is készülnek már a nyüzsgő, nyáresti partira, és a hangulatos siófoki kultúrkavalkádra.

Pécs városa igazi antik különlegességgel készül a Nemzeti Regattára. A csapat tagjai római katonának öltöznek be, és ókori hangulatot idéző műsort adnak. Az előadást fényfestéssel teszik még izgalmasabbá. Nyereményjátékkal is készül a pécsi csapat, a városhoz köthető ajándékok kerülnek kisorsolásra.

nemzeti_regatta_fesztival

Enyingről eljön a fesztiválra a város apraja-nagyja. A zeneiskola lelkes kis diákjai is ott lesznek Siófokon, és elbűvölő műsort adnak. A fonyódiak néptáncbemutatóval tetézik a hangulatot, lesz tapsos fiútánc, a lányok karikázó táncot adnak elő, végül szatmári párossal zárják a produkciót. A települések bemutatkozásának csak a kreativitás szabhat határt, amiből úgy tűnik nincsen hiány, hiszen naponta jelentkeznek a versenyre benevezett települések újabb és újabb ötletekkel.

a043

A rendezvényre nevezők nem csak vitorlástudásukat, hanem a főzőtehetségüket is összemérhetik. Olyan hagyományos ételek rotyognak majd a bográcsban, mint gulyás, pörkölt, harcsapaprikás vagy halászlé. Vélhetően különlegességekből sem lesz azonban hiány, hiszen a nevezések alapján töltött káposzta is készül majd körömmel és tarkababbal, de minden bizonnyal kuriózumnak tekinthető a fonyódi petyek, illetve a Regattás Őzpörkölt is. Minden település hozza tehát a maga ízvilágát, jellegzetes gasztronómiai specialitásait az Ízek utcájába.

nemzeti_regatta_siofokon_2-600x315-crop

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!