Fiatal vitorlázók Keszthelyen

A vitorlázás életérzésével ismertette meg idén is a diákokat a Keszthelyi Yacht Club. Hazánk második legidősebb egyesülete a Magyar Vitorlás Szövetség felhívására csatlakozott a Go Boating Day elnevezésű nyílt naphoz. Az elmúlt évben 18 vitorlásklub szervezésében 38 oktatási intézmény 1629 tanulója vett részt a programon.

A Keszthelyi Yacht Club több éve szervez programokat a Go Boating Day rendezvényen. Az idén túravitorlásokkal, illetve ifjúsági és felnőtt versenyhajókkal vitték vízre az iskolásokat.


Buzás Attila az Optisul Vitorlásiskola vezetője, a Keszthelyi Yacht Club tagja elmondta: „Ez egy életérzés, tehát akiben van vonzódás a víz iránt, azok tényleg nagyon szívesen jönnek el és próbálják ki a vitorlázást”.


A KYC tagjai és a velük együtt dolgozó Optisul Vitorlásiskola elkötelezett híve az utánpótlás-nevelésnek. Hazánk második legidősebb egyesületében a tavaszi szünettől az őszi szünetig szerveznek táborokat, tanfolyamokat. Ezeken heti rendszerességgel 20-25 gyerek jelenik meg, közülük kerülnek ki azok, akik akár versenyszinten is űzhetik majd a vitorlázást. A sportág iránt érdeklődőket szívesen fogadják az egyesületnél – írta a hiralaton.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!