Elítélték az ittas hajóskapitányt

Egy év hat hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte az Esztergomi Járásbíróság egy ukrán teherhajó kapitányát, aki ittasan balesetet okozott május 5-én a Dunán: a jármű összeütközött egy ukrán utasszállító hajóval.

A személyszállító hajó fedélzetén az ütközés idején 161 utas és 69 fős személyzet tartózkodott. A hajó kapitánya rádión nem tudta elérni a vele szemben haladó teherszállítót. A tolóhajó kapitánya a kitérésére vonatkozó előírásokat ittassága miatt megszegte, a teherhajót balra kormányozta, és ezzel nekiütközött a személyszállító hajónak Esztergomnál. Az ütközés következtében a személyszállító járófelülete 20 méter hosszúságban megsemmisült, több kabin ablaka betört, berendezésük összetört. A vétlen hajó egyik utasa nyolc napon túl, egy másik utasa nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség az elkövetéstől számított egy hónapon belül bíróság elé állította a hajóskapitányt. Az Esztergomi Járásbíróság egy év hat hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a férfit, valamint eltiltotta a vízi járművek vezetésétől. Az ítélet jogerős.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!