Budapest a legjobb úti cél

A főváros ismét a legjobb 20 között versenyez a legjobb európai úti cél címért.

Egy éve a legjobb 10 közé került Budapest a European Best Destination legjobb európai úti cél szavazásán, amely 11. éve mutat utat a világutazóknak. Budapest 2018-ban debütált a versenyen és rögtön a 8. helyet szerezte meg Lisszabont, Párizst, Amszterdamot, Prágát, Bécset, Barcelonát és Londont is megelőzve, összesen 17 745 szavazattal. Tavaly Wroclaw nyerte el az első helyet.

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ mint a magyar főváros turisztikai szervezete, partnereivel szoros együttműködésben hosszú ideje azon dolgozik, hogy Budapest történelmi látnivalóit, virágzó gasztronómiáját, termálvizeit és vibráló kulturális életét minél szélesebb körű utazóközönséggel ismertesse meg. Az pedig, hogy még többen láthassák, milyen élményeket kínál a város, csak rajtunk múlik.

A 20 versenyző közé jelölés után, most a közönségszavazás következik. Budapest az Európa Sportfővárosa 2019 címet viseli az idén, szerezzünk közösen még egy nívós európai címet a város számára. Január 15. és február 5. között bárki szavazhat és segíthet, hogy a termálfürdők és a fesztiválok városa a European Best Destination szavazásán az első helyre kerüljön. Csak egy kattintásra van szükség ezen a linken Budapestre!

A szavazás február 5-ig tart, hetente egy IP címről egyszer lehet szavazni. A legjobb desztinációk egész évre szóló promócióban részesülnek a European Best Destinations weboldalon, a nemzetközi sajtóban, számos közösségimédia-felületen és utazási portálon – írta a turizmus.com.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!