Bárki lemerülhet a Titanichoz

A tragikus sorsú óceánjáró húsz éven belül eltűnhet, mivel különleges baktériumok zabálják fel, ám a vállalkozó kedvűek befizethetnek a jövőre induló víz alatti expedíciók egyikére.

A Blue Marble Private jövő májustól kínálja szolgáltatását. A nyolcnapos kirándulás a kanadai Új-Foundlandból indul, a merülésre pedig egy speciális, titánból és szénszálból készült tengeralattjáróval kerül sor. Ez a jármű szállítja a látogatókat a több mint három kilométeres mélységben nyugvó roncshoz.
Ennek persze ára van, egy főnek 105 129 dollárba, azaz közel harmincmillió forintba kerül az utazás.

A merülés ára azonban nem riasztja el az érdeklődőket, a Blue Marble Private szerint az első út máris telt házas. A cég közlése szerint az összeg azért ennyi, mert mai áron ennyibe kerülne egy első osztályú jegy a Titanic első útjára. Annak idején 4350 dollárt kellett fizetnie az utasoknak azért, hogy élvezhessék az úszómedencével, squashpályával, törökfürdővel, szivarszobával vagy épp francia kávézóval ellátott első osztály szolgáltatásait.


A Blue Marble Private utasai három, egyenként háromórás merülésen is részt vehetnek, amely során felfedezhetik a szerencsétlenül járt hajó fedélzetét, a parancsnoki hidat, valaminz megtekinthetik a hatalmas üreget, amely az egykori impozáns lépcsősor helyén tátong.

Emellett megfigyelhetik, ahogy a tengeralattjáró személyzete két- és háromdimenziós szkenneléseket végez, amelyek célja a hajó hatalmas kazánjainak és több mint hétméteres hajócsavarjainak felfedezése. Az utasokat a hajó környékén található hatalmas törmelékmezőn is keresztülviszik, így számtalan különleges tárgy megfigyelésére is lehetőségük nyílik.


Elizabeth Ellis, a Blue Marble Private alapítója szerint a hatalmas érdeklődés miatt már most szervezik a 2019-ben esedékes utakat is. Igyekezniük kell, ugyanis a kaliforniai Bluefish nevű cég is hasonló túrákat tervez 2018–19-re, igaz, az árakat és a várható indulás időpontját ők még nem közölték – írta az nlcafe.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!