Balatoni programok szilveszterre

2017. december 29.
Címkék :

Az év utolsó napján is vár változatos programokkal vár a magyar tenger.

Eddig több mint húsz csapat nevezett az V. Szilveszteri Regatta vitorlásversenyre, amely december 31-én Balatonlelléről indul. A balatonlellei BL YachtClub tavaly indította el a négy versenyből álló téli vitorlás-versenysorozatot, amelynek első része volt december elején az idén rekordszámú, 21 résztvevőt vonzó Mikulás Regatta. A szilveszteri a versenysorozat második állomása lesz.

Az idén január 1-jén közel ötszázan mártóztak meg a pár Celsius-fokos Balatonban, amit több ezren néztek végig a partról. Ezúttal hasonló, vagy még nagyobb érdeklődésre számítanak a szigligeti Újévi Csobbanáson, hiszen azóta az önkormányzat műjégpályát és szaunát is üzemeltet a strandján.

A fürdőzésben résztvevőknek január elsején 11 órától kell regisztrálniuk, majd orvosi vizsgálat következik. A közös csobbanásra a vízibicikli-, valamint az extrémfürdőruha-versenyt követően, 14 órakor kerül sor. A résztvevők ekkor hozzák ki a vízből a település Balatonba felállított karácsonyfáját, a fa tetején lévő pálinka pedig a leggyorsabb fürdőzőé lesz – írta az ilovebalaton.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!