Megújult komp jár a Balatonon

A Balatoni Hajózási Zrt. tavaly adta át a forgalomnak a Siófok katamaránt, húsvétkor a Nemzeti Regatta motorost, és most hétvégén helyezték üzembe a 150 millió forintos beruházással felújított Kossuth Lajos balatoni kompot.

A felújított komp műszakilag és külsőre is megújult. A nehéz aszfaltburkolatot modern és könnyebb, jóval időtállóbb anyagra cserélték. A felépítmény és a kormányállás teljesen megújult, korszerű mosdókat alakítottak ki a fedélzeten.

A kompokon Szántódrév és Tihanyrév között több mint 1,1 millió utas utazott tavaly, ezzel 14 éves rekord dőlt meg. 2017-ben már július 24-én elérte a Bahart a félmilliós utasszámot a kompközlekedésben, így az idén is rekordszámú utasra számítanak év végéig.

Az első hét hónapban szállított gépjárművek száma meghaladja a 210 ezret, míg a kerékpárok esetén ez a szám eléri a 33 500-at. Az idén két egyedülálló kompkoncert is lesz a kompon: augusztus 25-én délelőtt az Alma együttes ad gyerekkoncertet a különleges helyszínen, míg szeptember 16-án a Tankcsapda dübörög a fedélzeten.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!