Újabb díjat kapott Budapest

Budapest nyerte el az Európa legjobb úti célja 2019 díjat. Január 15. és február 5. között több mint félmillióan voksoltak kedvenc európai úti céljukra, és a közönségszavazáson a magyar főváros lett az első.

A Budapestre adott szavazatok 77 százaléka Magyarország határain kívülről érkezett, főként Nagy-Britanniából, az Egyesült Államokból, Németországból, Franciaországból, Ausztriából és Olaszországból. Budapest győzelme egyhangú volt, egymaga több szavazatot szerzett, mint Párizs, Athén, London, Firenze és Genf.

A European Best Destination turisztikai szervezet szerint az elismerés tíz év munkájának a gyümölcse, ennyi idő alatt Budapest Európa egyik legvonzóbb és legjobb életminőségű városa lett, amely befektetőket, vállalkozásokat, startupokat és utazókat vonz a világ minden részéről. A kultúrába és az örökségvédelmi projektekbe fektetett támogatások hatására Budapest Európa egyik legszebb városává vált, és a kontinens egyik legerősebb turisztikai brandjével büszkélkedhet.


Budapest 2018-ban debütált a versenyen, akkor a 8. helyet szerezte meg Lisszabont, Párizst, Amszterdamot, Prágát, Bécset, Barcelonát és Londont is megelőzve; tavaly Wroclaw lett az első – írta az MTI.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!