Vajon ki lesz az év magyar vitorlázója?

Az Év vitorlázója címet minden évben a Magyar Vitorlás Szövetség elnöksége adományozza. Naptári évenként legfeljebb két Év vitorlázója cím adományozható, egy női és egy férfisportoló részére.


Az Év vitorlázója címre felterjeszthető a vitorlázás sportágban érvényes versenyengedéllyel rendelkező sportoló, aki az alábbi kritériumok valamelyikének az adott évben megfelel: világbajnokságon 1–3. helyezést ért el, Európa-bajnokságon 1–3. helyezést ért el. kiemelkedő jelentőségű nemzetközi versenyen az indulók létszámának első felén belül ért el helyezést, országos bajnokságon 1–3. helyezést ért el.

A Magyar Vitorlás Szövetség titkársága október 1-jéig kiértesíti a tagszervezeteket arról, hogy a fenti kritériumok figyelembevételével jelölteket állíthatnak, a tagszervezetek pedig október 15-ig küldhetik meg javaslataikat. Az elnökség jóváhagyását követően a titkárság a felterjesztett sportolók névsorát a www.hunsail.hu felületen közzéteszi és elektronikus felületen szavazásra hirdeti. A szavazás lezárásának határideje: 2018. november 30.

A szavazásra az adott évben versenyengedéllyel rendelkező sportolók jogosultak, egy szavazat leadásával. A legtöbb szavazatot kapott női és férfisportoló nyeri el az Év vitorlázója címet. A javaslatokat legkésőbb 2018. október 15-ig kell megküldeni e-mailben a mathe@hunsail.hu e-mail-címre vagy postai úton a 1146 Budapest, Istvánmezei út 1–3. Magyar Sport Háza, Magyar Vitorlás Szövetség címre.

(Képeink illusztrációk.)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!