Így választunk szállodát nyaraláskor

2018. augusztus 6.
Címkék :

A Momondo svéd utazási iroda egy felmérést készített, amelyből kiderült, hogy melyek a legfontosabb szempontok utasaik számára a szállás kiválasztása során.

Nem meglepő, hogy a szálloda elhelyezkedése az egyik leglényegesebb szempont. Ne legyen túl messze a városközponttól, de nyújtson helyi élményt, legyen valamilyen szempontból érdekes. Ha már odarepültek, sokan szeretnék megismerni az országot és az ott élő embereket. A Momondo svéd utazási iroda felmérése szerint a jó minőségű wifi különösen a fiatalabb utazók körében fontos része a jó szolgáltatásnak. A skandinávok – még ha fiatalok is – szállodapártiak, és minél inkább múlnak az évek fölöttük, annál kevésbé akarnak apartmanokat bérelni, airbnb-zni, barátokkal együtt lakni vagy kempingben tölteni a szünidőt. Ha viszont szálloda, akkor legyen laza, fiatalos, trendi berendezésű, a wellness nem kötelező és a reggeli sem szükségszerű.


A tévé, a szállodai belső telefon vagy a hűtő sem feltétlenül fontos, főleg ha huszonévesek veszik ki a szobát. Tévét otthon sem néznek, és mivel mindenkinek van mobilja, nem használják a vezetékes telefont. A minibárból pedig nem biztos, hogy fognak vásárolni.


A felmérés során kiderült, hogy a megkérdezetteknek csupán 36 százaléka említette az olcsóságot, mint szempontot. A helyi élményekhez, attrakciókhoz, fesztiválokhoz, sportversenyekhez, látnivalókhoz való közelség 49 százalékkal esik latba, a jó szolgáltatásra 41 százalékban voksoltak, és majd ugyanannyian a jó wifire. Ugyanakkor egyes ázsiai országokból vagy Oroszországból érkezők számára fontos a vízforraló bekészítése, mert a teafogyasztás ott elengedhetetlen része a napi életvitelnek – írta a turizmus.com.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!