Jó szereplés az Optimist Eb-n

Jól szerepeltek a magyar versenyzők az Optimist Európa-bajnokságon. Fehér Boróka 14. helyezése kimagasló eredményt.

A hollandiai Scheveningenben rendezték meg az Optimist Európa-bajnokságot. A fiúk küzdelmében valamennyi magyar sportoló bejutott az aranycsoportba jutott. A végeredmény alapján Tóth Attila a 24., Borda Levente a 37., Verebély Mátyás 64., Zolnai Sámuel 73. helyen végzett. Az aranycsoportba jutást követően mindannyian visszaestek az addigi jó helyezéseikhez képest.

A lányok közül Fehér Boróka az aranycsoportba szerepelt, és kitűnő helyezést ért el: a 14. helyen zárta az Európa-bajnokságot, ami kimagasló eredmények számít. A lányok mezőnyében induló Chiara Lisa Carra és Nagy Réka Dóra az ezüstcsoportban végzett, Chiara a 17., Réka pedig a 34. helyen zárta a versenyt.

A hajóosztály számára nem mindig voltak ideális vitorlázási körülmények. A sokszor gyenge, 6-8 csomós szélhez 30-40 méter/perces áramlás társult, amely a verseny végére a 60 méter/percet is elérte. A tenger felől fújó szél szerencsére többször is felerősödött, és a nap második felében elérte a 13-18 csomós erősséget. A versenyzők mindegyikéről elmondható, hogy jól elsajátították a helyi szél- és hullámviszonyok között elvárt hajóvezetési stílust.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!