Rangos mezőny várható a füredi Dragon-Eb-n

Az előzetes nevezések alapján 15 ország 180 sportolója vesz részt a jövő szombattól június 1-jéig tartó vitorlázó Dragon-Európa-bajnokságon Balatonfüreden, köztük olimpiai és világbajnokok.


A szövetség több éve azon munkálkodik, hogy rangos versenyeket hozzon a Balatonra, visszahelyezze a magyar tengert a sportág nemzetközi térképére – mondta Holczhauser András, a Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) főtitkára az esemény sajtótájékoztatóján. Hozzátette: az idei versenynaptárban öt nagy esemény szerepel, a Dragon Eb a harmadik sorban.

Náray Vilmos, a Magyar Dragon Szövetség elnöke hangsúlyozta, hogy a versenyek rendezésében mindig számíthatnak a Balatonfüredi Yacht Clubra, amely tavaly ünnepelte alapításának 150. évfordulóját.

A nem olimpiai hajóosztály Eb-je nyílt, Hongkongból és Japánból is érkeznek versenyzők, s 58 egység, közte 16 magyar hajó indul. A legnagyobb név a háromszoros olimpiai bajnok, Amerika-kupa-győztes német Jochen Schümann.

A legjobb magyar résztvevők közül a Soling-világbajnok Vezér Károly úgy fogalmazott, reálisan az első harmadban van helyük, de céljuk a dobogó. Az Eb előversenyeként jövő keddtől rendezik meg a magyar bajnokságot, amelyre 15 külföldi csapat is nevezett – írta az mti.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!