Jeanneau Sun Odyssey 440 – Férfias, egyben nőies

A Jeanneau szerencsés sorozatot indított 28 évvel ezelőtt: a Sun Odyssey márkanévre hallgató vitorlásmárkát. Mi ebben a szerencse? A gyárnak nagyjából 17 ezer eladott hajót, nekünk pedig remek modelleket.

A Jeanneau az elmúlt időszakban három új modellel jelentkezett: tíz méter alatt a 319-es, felette a 440-es és 490-es szériával. Innovatív elrendezés a könnyebben mozgás érdekében: a fedélzet körbefut a kabintető körül, a kokpitnél lejtőssé válik, majd belesimul a kokpit szintjébe. Nem kell a kokpitból nagyot lépni, hogy kijussunk a fedélzetre, a kormány mellől könnyedén előre lehet szaladni mondjuk horgonyt dobni. De ezt a kormány mellől is megtehetjük.

Barátságos, hangulatos: ha a hajó nyugalomban van, és extra kényelemre van szükség, a kokpit ülései oldalra kinyithatók és a lejtős oldalfedélzetre hajthatók. Az eredmény: hatalmas napozófelület a kokpitban. A kényelmet fokozza a kokpitasztalba épített hűtő, amely opcionális megoldás.

Tengerálló és sportos: a kokpitban a kormány előtt elhelyezett csörlőkhöz bevezették a vitorlák behúzóköteleit, így nagyon kényelmesen és hatékonyan kezelhetők a vitorlák.

Kívül és belül is egyformán vonzó: a hajó 2, 3 és 4 kabinos verzióban kapható, így bőven jut hely a vitorla- és felszerelésraktárnak, a generátornak, valamint a tágas tulajdonosi kabinnak, amely duplaszárnyas ajtón keresztül érhető el.

(A hajóbemutató teljes terjedelmében megtalálható az Aqua Magazin téli számában.)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!