Sofőrszolgálat lesz a Balatonon

Jövőre sofőrszolgálatot indít a Balaton északi partján a Vízi mentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ), orvoslandó az ottani közlekedési anomáliát – jelentette be Bagyó Sándor, a VMSZ vezetője.


Már most el vagyunk késve ezzel az ötlettel. A szükség hozta úgy, hogy megoldást találjunk, hiszen egy kikötői fröccs elfogyasztása esetén nem lehet eljutni sehová az északi parton – mondta Bagyó. Bevallása szerint évek óta győzködi a helyi vállalkozókat, hogy hozzanak létre egy sofőrszolgálatot (erre akkor van szükség, amikor valaki kocsival érkezik egy helyszínre, ahol alkoholt fogyaszt, vagy csak nem szeret például éjszaka vezetni, és rendel egy sofőrt a szolgálattól, aki hazaviszi a kocsijával együtt), de senki nem volt hajlandó rá, úgyhogy a VMSZ kezébe vette az ügyet.


„Arra gondoltam, hogy a VMSZ neve biztonságot sugall, biztonságot kívánunk adni ezen a módon is, miért is ne csinálnánk. Állami támogatás nélkül tartjuk fent magunkat rendezvények biztosításából, és szponzoroknak köszönhetően, nyaranta 350 embernek biztosítva munkát. A sofőrszolgálattal a nyári szezonon kívül is tudunk foglalkoztatni embereket, és bevételhez is jut a VMSZ” – érvelt a balatoni vízi mentésben évek óta meghatározó szerepet betöltő szervezet elnöke.


A vízi mentésnél alkalmazott BalatonHelp nevű applikációhoz hasonlóval lehet majd segítséget kérni a VMSZ sofőrszolgálattól is. Zajlik már az előkészítés, az engedélyek beszerzése. Legkésőbb februárban el szeretnék indítani a tesztüzemet, és március közepétől beindítani az új szolgáltatást, első lépésként három kis régióban; Keszthely, Badacsony, Tapolca és Balatonfüred környékén. A számítások szerint körülbelül 30 százalékkal lesz drágább a sofőrszolgálat igénybevétele, mint egy taxiba ülés – írta az ilovebalaton.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!