Több külföldi turista volt a Balatonnál

Az idei év első hét hónapjában összességében nőtt a vendégforgalom a Balaton körüli településeken. Jól teljesített Hévíz, Keszthely, Füred és Zalakaros, a déli parton viszont több helyen visszaesést regisztráltak.

Január és július között a Balatonnál 10,5 százalékkal emelkedett a külföldi forgalom. A belföldi forgalom a tónál ugyanakkor csupán 1,8 százalékkal volt jobb, mint az előző év első hét hónapjában. A külföldi és belföldi forgalom együttesen 4,6 százalékos emelkedést hozott a Balatonnál az idei év első hét hónapja során.

A Balatontipp hírportál a Központi Statisztikai Hivatal friss adatai alapján azt is végignézte, hogy a különböző Balaton-parti települések turisztikai teljesítménye hogy alakult az idei évben. Bár a tó egészét tekintve egyértelmű a növekedés, akadnak olyan városok, községek, ahol visszaesett a forgalom.

A növekvő forgalmú helyek között van Tihany, Keszthely, Hévíz és Balatonfüred, ezzel szemben a déli part neves üdülőhelyei közül Siófok és Zamárdi is rosszabbul teljesített, mint egy évvel ezelőtt.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!